Q1. How does the idea come for a story come to you?

Ans. One day, my son told me about his nightmare. That dream had some uniqueness that compelled me to develop it into a story. The idea came from that nightmare!

Q2. At what age did you start writing?

Ans. I was a kid when I started writing small poems and stories. But professionally, I have started writing now in my 40s.

Q3. Is this your first book?

Ans. No. I have participated in a few anthologies. My first published novel is ‘The blazing moon- journey to hell’. It is a psychological thriller story.

Q4. What is the story in ‘The deal in Akmud’ about?

Ans. It is a story of a village, AKMUD, in 18th century Europe. The village was a peaceful place but is now ruled by a devil. The story is about the common people residing in that village trying to stop that devil from expanding his kingdom. The story is a rollercoaster ride of all kinds of emotions and the mysteries involved.

Q5. Why did you name your book ‘The deal in AKMUD’?

Ans. The dark world offers some magical kinds of stuff to allure human beings. These magical pieces of stuff don’t have a price tag but they come with a ‘deal’. Also, there is a particular DEAL in this story that turns out to be very crucial. Hence the name.

Q6. Which is your favorite character from this book?

Ans. All the characters in this story look real, are vulnerable, and have their battles. I have worked hard on them, so, all are my favorites including the Devil!

Q7. What do you think are more important-the words used or the feelings?

Ans. The feelings. It has the power to connect the readers to your story.

Q8. If a favorite character of your favorite book comes alive in front of you, what would you say?

Ans. “I cook very well. Have dinner at my place with me and my family!”

Q9. Is there a particular time of the day when you write your ideas? When?

Ans. Ideas can hit your mind anytime,  it doesn’t bother it is day or night. I note it down on my phone and then pen it down during the daytime when I find the time to write.

Q10. Just like you are an inspiration to others, who is/are your inspiration?

Ans. I admire J K Rowling. She has created the most loved character in the world! Her success story is an inspiration to all.

Q11. What do you consider to be your biggest accomplishment?

Ans. A housewife for more than two decades, I had almost forgotten my love for writing. I am happy that I decided to start my career as a writer, that too at an age when most people, especially women, give up the idea to begin something new in their lives. Pushing boundaries for myself, opening myself to social media, creating my page on Facebook and Instagram….These were small steps but I am happy with this accomplishment.

Q12. They say, “Nobody can judge you, as much as you can.” Where do you see yourself 10 years from now?

Ans. I see myself as a successful novelist and screenwriter.

Q13. What would you do if you weren’t into writing?

Ans. I have already wasted a lot of time. Now I can’t stay away from writing.

Q14. How do you react to the reviews that you get about your writing from your readers?

Ans. Luckily I have got good reviews for both of my published novels. It certainly had helped me to boost my spirits. The reviewers give valuable advice that I keep in my mind.

Q15. Which is your favorite fictional character?

Ans. I love The Common Man by cartoonist RK Laxman.

Q16. Who is your favorite author?

Ans. Agatha Christie, William Shakespeare, Rabindranath Tagor, Munshi Premchand. I can’t mention one, they are all genius.

Q17. List any 3 books that you would recommend to our readers.

Ans. A Thousand Splendid Suns by Khaled Hosseini. The girl who drank the moon by Kelly Barnhill. Gaban by Munshi Premchand.

Q18. Is there one specific subject you would never write about? What would that be?

Ans. Political subjects. I would love to stay away from them.

Q19.Which is your favorite genre? Why?

Ans. Mystery/thrillers are my favorite genre. I can write without getting bored.

Q20. Which genre, according to you, is the most difficult to write?

Ans. Romantic novels. I find it difficult to write. I may end up turning it into a tragedy!

Q21 Are you working on your next? What is it about?

Ans. My next is a superhero kinda story but not without a twist! This character has supernatural powers that nobody would love to have!

Q22. What is your message to other budding poets/writers?

Ans. Keep writing, keep editing, and never give up! Pay attention to the tiniest details to make your fictional characters look real and impressive.

Book Your Copy Today :-

Amazon India :- https://www.amazon.in/gp/product/B09SQ3KZPK/ref=dbs_a_def_rwt_bibl_vppi_i0

LEAVE A REPLY